pondělí 10. února 2014

Matující pleťový krém Amie

Do třetice všeho dobrého i zlého aneb poslední recenze na produkt Amie, které jsem objednávala koncem minulého roku. Jejich maska byla celkem fajn, naopak odličovač očí byl úplně nanic. A dnes tu máme poslední kousek - denní krém, který slibuje zmatnění pleti.


Krém obsahuje plody šípku, borůvky a vitamín E. Neobsahuje minerální oleje, má vyvážené PH a je vhodný pro vegany a vegetariány. Pleť by měla být po nanesení krému hydratovaná, vyživená, hebká, svěží a především bez lesku. 

I když se Amie tváří hrozně přírodně, úplně stoprocentní to tedy není. V krému najdete hned několik silikonů.


Krém je hodně lehoučký a dobře se díky tomu roztírá. Má velmi jemnou nevtíravou parfemaci. Takovou lehce pudrovou, možná někde v pozadí v tom cítím moji oblíbenou Niveu. :-) Je to příjemné, velmi nenápadné, ideální parfemace na obličej, která nijak neotravuje. 

Krém v sobě nezapře silikony. Na pleti po chvíli vytvoří jakoby sametově hladkou vrstvu. Zpočátku to i mírně lepí, ale tento pocit rychle mizí. 


Jak se na něj tváří má pleť? Začátky byly dost těžké. Po prvních pár dnech jsem myslela, že ho asi vyhodím a už si fakt nikdy žádný matující krém nekoupím. No, nakonec už je to 5 týdnů, stále ho používám a v zásobě mám dva další matující krémy. :-D

Prvních pár dní mě totiž krém na obličeji hodně pnul a zdálo se mi, že mě zbytečně vysušuje. Naštěstí se to po nějaké době vyrovnalo a nyní už s tím nemám takový problém. Své zásluhy na tom ale určitě má hydratační krém Avéne, který používám večer  a také nezvykle teplá zima, kdy se teploty udržují více méně nad nulou, což je na pleti samozřejmě také znát. V mrazech trpí daleko více. 

Co se zmatňujících účínků týče, tak na ty zapomeňte. Efekt je naprosto nulový. Spíše naopak, do pár hodin se lesknu snad ještě více než obvykle. 

Používám ho vždy ráno, tedy pod makeup. Naštěstí se vyloženě neloupe, nedělá cucky, ale žádná hitparáda to také není. Všimla jsem si, že po použití krému Amie mi umí makeup zvýraznit šupinky nebo suchá místa na obličeji. Zkoušela jsem to na čtyřech různých makeupech/BB krémech a úplně všechny mi dělaly na obličeji větší neplechu právě v kombinaci s krémem Amie, než když jsem použila něco hydratačnějšího. 

Finální verdikt je tedy hodně podrůměrný. Krém nezmatňuje, hydratace je velmi velmi slabá. Po delším používání si na to sice pleť dokázala zvyknout a nevykazuje nějaký významnější problém, ale cítím, že by větší dávku hydratace rozhodně snesla. Krém zatím používám dál. Je ho 100 ml, což je pořádná dávka a nejsem si jistá, jestli ho někdy vypotřebuji celý. Možná ho časem začnu používat na nohy, abych se ho zbavila. :-D Mám v plánu ho v používání na obličej brzy vysadit a nahradit něčím lepším. Sice mi vyloženě neubližuje, ale ani nevyhovuje. 

Jestli by krém mohl někomu vyhovovat, tak primárně mastné pleti, kterou by nezatížil a která by menší dávku hydratace snesla. Zvláště třeba v letních měsících. Existují ale i daleko lepší krémy, takže tento od Amie vám spíše nedoporučuji.

Kupovala jsem ho na mojesminky.cz za 149 Kč.

Tímto mé prozkoumávání značky Amie končí. Byla mi nejdříve hodně sympatická, ale ze tří zkoušených výrobků mě nic neoslnilo. Vše je průměrné až podprůměrné a určitě bude lepší, když se podívám zase o dům dál.

Co vy a zmatňující krémy? Už jste narazili na nějaký, který by fungoval?



8 komentářů:

  1. Ahoooj,

    no kdysi jsem o něm přemýšlela, ale tak jsem ráda, že jsem si ho nakonec nekoupila...

    Já mám vyzkoušenej krém, co fakt funguje a to je obyčejnej oranžovej od Neutrogeny oil free. Vyzkoušela jsem tunu krému a jedině tento mi funguje... Sjednotí pleť, lehce vyzmizíkuje červený fleky po akné a navíc je příjemně chladivej.
    Ale četla jsem na něj asi tak tunu negativních recenzí =o(, nicméně mi vyhovuje =o)

    OdpovědětVymazat
  2. Od zn. Amie jsem si chtěla pořídit krém s růžemi. Nakonec jsem ho nečekaně dostala jako vzorek k objednávce. Parfemace - ok, ale myslím, že na hydrataci pleti by mi nestašil.

    OdpovědětVymazat
  3. Zmatňující krém jsme měla v pubertě jeden a to nějaký od Garnieru ve světle modré tubě. Byl takový lepivý a stahoval a matoval docela dost, až to kolikrát nebylo moc příjemné a myslím si, že by sedl jen vyloženě mastné pleti.
    Jinak jsme taky byla zklamaná, když jsem ve složení Amie Morning clear našla chemii :/

    OdpovědětVymazat
  4. Byla jsem zvědavá, kdy si o tomto krému počtu nějakou recenzi. zkoušela jsem ho už před třemi lety a odvařená jsem z něj taky nebyla. V té době jsem se dokonce ani moc nemastila, takže problém přílišného pnutí jsem si zavinila částečně i sama, protože krém pro mou pleť zřejmě nebyl vhodný už od začátku. Každopádně jsme to neustála a dala ho mamče, která neopak chce zmatň ovat vždy vše a za každou cenu a ta s ním byla spokojená. Za mě však nic nedělal, složením taky není nijak skvostný a o zmatnění nemůže být řeč.

    OdpovědětVymazat
  5. Ani tuhle značku nějak neznám :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Také jsem ho měla, po třech čtvrtinách tuby jsem ho přestala používat, protože mi pišlo, že opravdu nehydratuje a pleť je po něm horší. Takže asi stejný závěr, jako u tebe :)
    j.

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem asi na žádný zmatňující dobrý krém neznám a po pravdě vlastně neznám, ani tuto značku, ale díky tvým recenzím vím, že asi o nic nepřicházím :-D

    http://lostincosmeticsworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře. Vypadá to, že mnohé z vás s ním mají dost podobné zkušenosti a že krém prostě za moc nestojí.

    OdpovědětVymazat